Et siste farvel

Slide-_DSC3324-1200x600

Dyr har dessverre kortere levetid enn oss, noe som gjør at dagen kommer da vi må ta farvel med våre firbeinte venner

Det kan være vanskelig å avgjøre når tiden er kommet.  Formen er ofte varierende med gode og dårlige dager. Ved jevnlig kontroll og samtale med dyrlegen blir avgjørelsen lettere å ta til rett tid.

Dyrene har lov til å bli gamle og bevege seg i sitt tempo, men vi skal sørge for at de ikke har smerter og har god livskvalitet. Dyrlegen kan vurdere den fysiske og psykiske funksjonen til dyret fra et annet ståsted enn eier, samtidig er det kjæledyreier som kjenner dyret best. Når du er i tvil er det god hjelp i å rådføre seg med dyrlegen du vanligvis bruker.

Vi har et eget "Stille Rom" som dere kan ta avskjed på. Her kan dyreeier bruke så mye tid en vil med sitt kjæledyr uten å bli forstyrret. I tillegg er det en egen utgang ut til parkeringsplassen.

Avlivning foregår ved at man først  gir en innsovningsprøyte og deretter en overdose med anestesimiddel. Prosessen er smertefri og dyret pleier å sovne på eiers fang. Det er opp til den enkelte om man ønsker å være tilstede på siste sprøyte. De fleste velger å ta farvel mens dyret sover.

En annen ting det kan være fint å ha tenkt gjennom er hva du/dere vil gjøre med dyret etterpå, det er tre alternativer:

  1. Separatkremering - dyret blir kremert separat og asken returnert i en urne
  2. Felleskremasjon - kremasjon sammen med andre kjæledyr.  Asken blir tatt hånd om av krematoriet
  3. Ta dyret med hjem for å begrave det selv

All kremasjon foregår på Midt-Norsk Smådyrkrematorium i Trøndelag.

Trykk på linken for å få mer informasjon eller ved valg av urne:

http://smadyrkrematorium.no/urner/

Vi ønsker en verdig avsluttning for dyr og eier, og vil strekke oss langt for å finne en løsning eier og dyr er komfortable med.

Vi tilbyr hjemmebesøk ved avlivninger om dette er ønskelig.