Kirurgi

_DSC3475

Vi har en velutstyrt og topp moderne operasjonsavdeling. Vi setter strenge kvalitetskrav til veterinær virksomhet, og for å kunne optimalisere sikkerheten for kjæledyret ditt vil større operasjoner på katt samt nesten alle operasjoner på hund foregå ved hjelp av gassanestesi med avansert overvåkningsutstyr.

Avansert overvåkingsutstyr gir ekstra trygghet ved operasjoner og er uunnværlig for kritisk syke dyr. Vi har utstyr som måler kritiske parametre hos pasientene kontinuerlig under hele operasjonen i tillegg til manuell overvåkning, disse parametrene blir også nedtegnet på et skjema. Syke og eldre dyr, samt alle pasienter under lengre operasjoner, får intravenøs væsketerapi. Operasjonsbordet har oppvarming slik at pasientene ikke blir nedkjølte under operasjonen.

En operasjon vil derfor innebære nøye preoperativ risikovurdering av dyret og som en kvalitetssikring anbefaler vi en blodprøve på alle  dyr over 7 år.

Alle pasienter får preoperativ smertebehandling før operasjoner, antibiotika ved behov. Etter operasjonen blir dyret hospitalisert til det har våknet eller når det er trygt å dra hjem, alt etter operasjonens omfang. Intensiv smertebehandling og oppfølgende undersøkelser kan være nødvendig. Vi har oppvarmede underlag under og etter anestesi for at dyrene ikke skal blir for nedkjølt.

Vi utfører alle typer operasjoner som for eksempel bukinngrep som steriliseringer og livmorsbetennelser, blære- og tarmoperasjoner,  kastreringer, fjerning av svulster, biopsier, fjerning av analkjertler, spyttkjertler, øyeoperasjoner, leddinngrep som OCD skulder,  patella luksasjoner, korsbånd og operasjon av beinbrudd  m.m.

Til nå har vi utført korsbåndoperasjoner med ekstrakapsulær teknikk, men vil etterhvert også kunne tilby TTA.

_DSC3254