Tannbehandling

dental x-ray

Vi utfører tannpleie og gjennomfører fjerning av tannstein med ultralydscaler. Dette er den mest skånsomme måten for tennene. Prosedyren gjennomføres under et kortvarig anestesimiddel. Etterpå blir tennene polert.

For å hindre ny oppbyggelse av tannstein er det mange ting du som eier kan gjøre selv. Det eneste som virkelig kan stoppe tannstein er daglig tannpuss. Man bør da gå til innkjøp av fingertannbørster, hunden eller katten stoler mer på fingeren din enn en tannbørste beregnet på mennesker. I tillegg må en kun bruke tannkrem beregnet på hund eller katt.

For de som ikke prioriterer tannbørsting eller får det til finnes det andre produkter; enkelte kvalitetsfôr inneholder fordelaktige enzymer, det finnes tyggeplater til hund og tuber med pasta til hund og katt som også inneholder enzymer. Andre tyggeprodukter inneholder alger og ved daglig bruk har disse en bevist effekt mot tannstein.

Andre behandlinger som trekking av tenner utføres også. Av og til må vi trekke tenner som er blitt ødelagt av tannstein, andre grunner kan være blivende melketenner som må fjernes.

Vi har digitalt tannrøntgen som gir  en bedre kvalitet og lettere bedømmelse av bildene som er tatt av tennene til dyret ditt. Disse bildene vises på en PC-skjerm og kommer frem umiddelbart etter at bildet er tatt. Dette er svært viktig i forbindelse med tanntrekking hvor man har behov for å ta flere bilder underveis. Rask fremkalling gir også kortere tid i total anestesi. Tannrøntgen kan også være fint å bruke ved mistanke om forandringer i kjevebeinet og nesehule.  En kan oppdage forandringer som en kanskje eller ikke ville oppdaget på vanlig røntgenbilde.