Poliklinikk

Vi har timebestilling ved alle polikliniske timer. Vi har som regel stor pågang. Med timebestilling unngår vi store forsinkelser og lang ventetid på venterommet. Vi får dermed tryggere og roligere rammer for pasienten, samtidig som vi kan gi vår fulle oppmerksomhet til deg og ditt kjæledyr. Timebestilling kan gjøres via telefon, epost, internettet og her.

Vi utfører alle ordinære helsetjenester:
• Vaksinasjoner med generell helsekontroll på hund, katt og ilder • Helseattester (alle typer) • Veterinærattester inkludert patella-attest (unntak: spesialisert hjerteattest) • ID merking med elektronisk minichip • Kloklipp • Utstedelse av EU pass • Kjemisk kastrering • Øyeundersøkelse • Øreundersøkelse • Prøvetaking

Spesielle helsetjenester starter oftest med en poliklinisk time, før de overføres videre til indremedisin, kirurgi eller andre avdelinger ved klinikken.Les mer

Vaksiner
Hunder og katter som lever sosiale liv i byer og tettsteder, eller på annet vis er utsatt for stort smittepress, bør vaksineres. Vaksinen beskytter dyret mot enkelte alvorlige smittsomme sykdommer. Ved vaksinasjon hos oss blir det alltid utført en helsekontroll, da kun friske dyret kan vaksineres. Ved disse helsekontrollene kan man oppdage, og ta tak i, ulike helseproblemer på et tidlig stadium.

Hunder vaksineres som regel mot valpesyke, parvovirus, smittsom leverbetennelse og kennelhoste. Katter vaksineres som regel mot kattepest, katteinfluensa og evt. chlamydia-infeksjon. For dyr som skal reise over landegrenser kan det i mange tilfeller være påkrevd med gyldig rabiesvaksine. Vaksine mot leptospirose kan også være aktuelt for enkelte hunder. Anbefalt vaksineregime vil kunne variere noe avhengig av type vaksine, smittepress, dyrets bruksområde og livsstil med mer. Vi anbefaler derfor at du kontakter din faste veterinær for å få en anbefaling tilpasset ditt dyrehold.

Det er vanligvis ingen stor risiko forbundet med vaksiner, men noen dyr kan være litt trette og slappe en dag eller to i etterkant. Alvorlige reaksjoner på vaksinen, som anafylaktisk sjokk, er svært sjeldne, og kommer gjerne noen minutter etter vaksineringen. Pass derfor på dyret den første halvtimen etter vaksinen er satt, og ta umiddelbart kontakt med klinikken dersom det skulle bli dårlig.

Patellaattester
Vi utsteder godkjente patellaattester.
Patellaluksasjon forekommer hos en del raser. Flere raser har i sin avlsanbefaling derfor krav om gyldig patellaattest før hunden brukes i avl. Les mer.
Kun veterinærer som har avtale med NKK kan utføre undersøkelsen og utstede gyldig attest. Hos oss har både veterinær Grotnes og veterinær Jørgensen en slik avtale. Attester/resultater fra andre veterinærer som ikke er på NKKs godkjente liste vil ikke kunne registreres i Dogweb.

Bestilling av resepter
En del av våre pasienter bruker medisiner på fast og regelmessig basis. Disse kan bestilles over telefon eller via epost. Vi trenger da følgende informasjon: eiers navn, dyrets navn, hvilke medisiner dyret trenger fornyet resept på og hvilket apotek du ønsker resepten oversendt til, eller om du ønsker å hente den ved klinikken. Vi sender deg gjerne en SMS når resepten er klar til å hentes.

Resepter kan kun reitereres på papirresept, dvs. at man kan gjøre flere uttak på samme resept. Dette er ikke mulig ved telefonresepter eller resepter som er fakset til apoteket. Veterinærer har pr dags dato ikke tilgang til e-resept tjenester.

Eksempler på medisinske tilstander hvor det kan bestilles resepter på medisiner:
stoffskiftelidelser, kroniske leddlidelser, hjertesykdommer, atopikere og KCS-øyelidelse.

Vi gjør oppmerksom på alle pasienter som bruker slike medisiner også må inn til regelmessige oppfølgingsbesøk for å kunne få fornyet reseptene sine. Behovet for hyppigheten av disse fastsettes av behandlende veterinær. Det er vanlig med oppfølgingsbesøk hver 6. eller hver 12. måned. For noen medisiner er det også påkrevd med blodprøver ved disse oppfølgingsbesøkene.

Det er noen medisiner som man IKKE kan bestille resept på, som f.eks. antibiotika (herunder tabletter og salver), ørebehandlingspreparater, øyedråper med kortison og/eller antibiotika.

Ved bruk av p-piller til katt kreves en grunnleggende helseundersøkelse før førstegangsbruk, og deretter helsekontroll minst 1 gang i året. Dette fordi bruk av p-piller gir cystedannelse på eggstokker og jurkreft hos katt over tid. P-piller er derfor ingen god permanent løsning, og brukes derfor primært til avlskatter i svært kort periode.

Om du ikke er kunde hos oss fra før trenger vi tidligere journalhistorikk tilsendt for å kunne vurdere om vi kan skrive ut de medisiner som etterspørres.