Om oss

Mo dyreklinikk AS åpnet dørene i 2004.

Vi er Mo i Ranas eneste rene smådyrsklinikk, med store trivelige lokaler, godt og moderne utstyr og godt kvalifisert personell. Teamet omfatter fire veterinærer, to assistenter/dyrepleiere, en fysioterapeut og to resepsjonister.

Vårt mål er å yte vårt ytterste for hver pasient og dens eier i trygge omgivelser.

Vi investerer derfor hele tiden i videreutdanning av vårt personell, samt moderne diagnose- og behandlingsutstyr for å kunne tilby den beste behandling tilgjengelig.

Vi er ISFM sertifisert dyreklinikk, og oppfyller kravene som stilles til å være en kattevennlig klinikk med Gold Standard.

Venterom og butikk
Venterommet vårt er stort og romslig slik at hunde- og kattepasienter kan holdes adskilte. Meld deg i resepsjonen når du møter til time. Vi setter pris på at eierne har kjæledyret sitt i bånd eller bur ved ankomst. Vi har en større butikk hvor vi forhandler produkter fra Hill's, Royal Canin, Eukanuba, Vom og Oxbow. Vi selger også mange andre ulike pleie- og kjæledyreprodukter.
Undersøkelsesrom
Vi har to undersøkelsesrom som begge er innredet med heve-senke bord for å gjøre det lettere for pasientene å komme seg opp på undersøkelsesbordet. I undersøkelsesrommene foregår generelle undersøkelser og enkle polikliniske behandlinger. Dersom det må gjøres større medisinske undersøkelser som f.eks. røntgenundersøkelse eller mer, blir dette utført på et av de andre behandlingsrommene på klinikken.
Preop
Denne delen av klinikken utgjør klinikkens «hjerte», da alle utredningspasienter og innlagte pasienter undersøkes og forberedes her før videre behandling. Preop-rommet har 2 behandlingsbord, alt av generelt utstyr, separat oksygenmaskin til akuttpasienter og 2 post operative oppvåkningsbur.
Laboratorium
Vi har et godt utrustet laboratorium for blodanalyser. Ved laboratoriet analyseres også diverse urinprøver, celleutstryk og hudprøver, samt bakteriedyrkninger. For mer spesialiserte prøver benytter vi eksterne laboratorier i Tyskland, England, USA eller Oslo.
Tannbehandlingsrom
Klinikken har eget tannbehandlingsrom. Rommet er godt utstyrt med alt det som trengs for både vanlig tannrens via ultralydbehandling, og mer kompliserte tannbehandlinger. Her har vi også gassanestesimaskin med overvåkningsutstyr for de pasienter som trenger den type narkose. Vi har digital tannrøntgen som er helt avgjørende for å stille korrekte diagnoser ved tann- og munnhulesykdommer, og dermed kunne planlegge rett behandling. Et eget rom for tannbehandlinger gjør at klinikkens totale hygiene, og dermed også pasientene, ivaretas på best mulig måte.
Røntgenrom
Vi har et topp moderne røntgenrom med bly-forsterkede vegger. Klinikken er utrustet med ny digital røntgenfremkaller som muliggjør god bildekvalitet. Den gode bildekvaliteten sørger for at små detaljer blir mer synlige. Det betyr god diagnostisk sikkerhet. Røntgenapparatet er høyfrekvent som gjør at pasientene utsettes for minst mulig stråledose under røntgenfotograferingen.
Operasjonsstue
Vi har en velutstyrt og topp moderne operasjonsstue. Her utføres alt fra enkle kirurgiske rutineinngrep til mer avanserte kirurgiske inngrep som f.eks. beinkirurgi. Operasjonsstua er utstyrt med gass-anestesimaskin. Dette gir en tryggere anestesi og raskere, mer skånsom oppvåkning. Vi har komplett overvåkingsutstyr som viser oss pasientens oksygen- og CO2 nivåer, samt hjerte- og puste-frekvens, gjennom hele anestesien. Operasjonsbordet har elektrisk oppvarming for å hindre nedkjøling av pasienter under operasjoner.
«Stille rom»
Dette rommet er skjermet og adskilt fra andre rom i klinikken. Det er innredet som en liten stue, og brukes når det er behov for stillhet og ro omkring eier og pasient. Rommet er derfor allsidig i sitt bruk; alt fra fødselshjelp, EKG-målinger og til dyrets siste farvel. Man kan fra dette rommet forlate klinikken usjenert om det er behov.
Hunde- og katteoppstallingsrom
Klinikken har separate oppstallingsrom for hunder og katter som har behov for innleggelse gjennom dagen. Burene er romslige, adskilt med tette vegger, og lett å holde rene. Det er mulighet for oppvarming i alle bur. Kaniner oppstalles på eget rom uten kontakt med andre arter.
Fysioterapirom
Fysioterapirommet er stort, med avslappende atmosfære som fremmer velvære. Her er det tilgang på vanntredemølle, laser, TENS og ultralyd i tillegg til alt det klassiske behandlingsutstyret man trenger ved fysikalsk, manuell terapi. Det meste av behandlingen foregår på treningsmatter på gulvet for å ivareta pasientenes trygghet og behov. For små hunderaser er det også mulighet for kontrollert svømming.

Marte Grotnes
Veterinær


Marte er veterinær, daglig leder og hovedeier av klinikken. Hun er ekte ranværing, født og oppvokst på Mo. Marte ble uteksaminert ved University of Liverpool, England, i 2002. I 2 år arbeidet hun ved et svært hektisk smådyrhospital i Wales, før hun reiste hjem til Mo for å være med på å starte og bygge opp Mo Dyreklinikk i 2004. Marte er spesielt interessert i bløtvevskirurgi og beinkirurgi, og har derfor brukt mye av sin videreutdanning på å opparbeide seg spisskompetanse innenfor dette feltet. Av sine medarbeidere oppfattes Marte som en raus person med lekent glimt i øyet. Fritiden tilbringes til fjells eller ved sjøen sammen med ektemann, to barn og to katter.

Tone Camilla Jørgensen
Veterinær


Tone er veterinær, klinikkadministrator og medeier av klinikken. Hun er opprinnelig fra Troms og ihuga nordlending selv om hun har bodd mange år på Toten og i Oslo. Tone ble uteksaminert ved Norges Veterinærhøyskole, Oslo, i 2006. Før hun kom til Mo i 2009, hadde hun jobbet med smådyr i Sarpsborg og Alta. Hennes interessefelt omfatter generell kirurgi, tannmedisin og øyesykdommer. I 2018 startet hun den lange videreutdanningen som trengs for å kunne bli øyelyser. Tone er klinikkens organisator – om det er noe praktisk du lurer på så har hun mest sannsynlig svaret. Fritiden tilbringes med kjæreste, praktiske hjemmeprosjekter og tre katter.

Melinda Papp
Veterinær


Melinda er veterinær, og startet i et vikariat på klinikken hos oss høsten 2018. Hun er fra Ungarn, og kom til Norge for å jobbe hos oss. Melinda ble uteksaminert som veterinær ved Szent István Universitet, Budapest, i 2009. De første årene jobbet hun ved en smådyrklinikk før hun gikk over i forskningens verden, hvor hun i flere år jobbet som seniorforsker med vaksiner og medikamenter. Hun savnet etter hvert den kliniske delen av faget, og bestemte seg for å komme til Norge i den forbindelse. Melinda er spesielt interessert i indremedisin og ultralyddiagnostikk. Melinda er klinikkens perfeksjonist til fingerspissene – noe som har vist seg i sin entusiasme for det norske språk som hun har lært seg med stor glede. Fritiden tilbringes med katten Mozart, en god bok, yoga og naturopplevelser.

Sabine Dehof
Fysioterapeut


Sabine Dehof er klinikkens fysioterapeut, med tilleggsutdanning i osteopati. Hun er fra Tyskland, og kom til Mo i Rana i 2006 med sin ektemann. Sabine ble i 1988 uteksaminert som human fysioterapeut ved Universitet i Sao Paulo, Brasil. I 2013 ble hun uteksaminert fysioterapeut for hund og katt etter videreutdanning i Köln. Kort tid etter startet Sabine opp egen praksis hos oss. 1-2 dager i uka er hun ved klinikken hvor hun jobber med rehabilitering av pasienter med ortopediske, nevrologiske og kroniske lidelser. Sabine har alltid en hjelpende hånd klar, til alt fra praktiske assistentgjøremål til ryggstivhet hos de ansatte. Hun jobber til daglig som fysioterapeut på Helgelandssykehuset Mo i Rana. Fritiden tilbringes med ektemann og en stor hundeflokk av Sibirisk husky og Alaskan malamute.

Brigitta Dohnal
Senior-assistent


Brigitta – eller Brigi blant venner og kjente - har jobbet som assistent ved Mo dyreklinikk siden sommeren 2016. Hun er fra Ungarn, og kom til Norge i 2015. Hun er utdannet ved universitetet i Budapest innenfor Ungarn sitt assistent-program. Hun har jobbet som assistent under utdannelsen og etter uteksamineringen, både i Budapest og i Norge. Brigi sitt interessefelt er tannbehandling, radiologi og kaninmedisin. I tillegg har hun et brennende engasjement innen anestesi hos gnagere. Brigi er klinikkens tekniske geni, og hjelper alltid sine medarbeidere når vi kjører oss fast med diverse duppeditter. Fritiden tilbringes med venner, hamsteren Pepper (som en liten erstatning for hunden hjemme i Ungarn), fotografering og en god film.

Maja Nilssen
Assistent


Maja jobber på klinikken som assistent, og startet i et vikariat hos oss våren 2018. Hun er ekte Hemnesværing, født og oppvokst på berget. Maja er opprinnelig utdannet tannhelsesekretær, og jobbet ved Tannboden i Rana de 3 første årene etter endt utdannelse. Hun lot seg inspirere av sin søster som er dyrepleier i Trøndelag til å skifte beite, og kom så til oss hvor hun har fått ytterligere videreutdanning innen vårt fagfelt. Maja har stålkontroll på vask og hygiene hos oss. Hun har en vidunderlig beroligende effekt på sine medarbeidere med sitt rolige samt humoristiske vesen. Fritiden tilbringes med samboer, tre barn og en katt.

Linn Kristiansen
Resepsjonist


Linn er vår faste resepsjonist siden januar 2017. Hun er født og oppvokst på Mo. Linn har bred utdanning og flere års erfaring fra administrasjon, kommunikasjon og salg/service-yrke. Før hun kom til oss var hun avdelingsleder ved Hennes & Mauritz, og noen vil kjenne henne igjen fra Meyergården, og som bartender på gamle Ramona. Linn er levende opptatt av kundeservice. Fra desember 2018 har hun også en bachelorgrad i administrasjon, personalledelse og HMS. Hun har stor medfølelse for sine medmennesker, og hennes dør er alltid åpen dersom en kollega skulle ha behov for en støttende skulder. Fritiden tilbringes med samboer, barn og en katt – de må likevel akseptere å dele henne med både Heimevernet og pistolklubben her på Mo.

Trine Skogvoll
Resepsjonist


Trine jobber også som resepsjonist hos oss, på deltid. Hun er født og oppvokst på Mo. Trine startet ved klinikken i et vikariat i januar 2018, og fra januar 2019 har det blitt en fast stilling. Trine har vært i salg/service-yrket i mange år, da først i butikkbransjen. Etter at hun tok fagbrev innen kontor og administrasjon har hun også jobbet både ved Driv Karriere og Moheia fysikalske med kundehåndtering og administrative oppgaver. Trine sitt milde, vennlige og smilende vesen smitter alltid over på sine omgivelser, både medarbeidere og kunder. Trine oppfattes som stødigheten selv av sine medarbeidere, og sørger for at vi alltid har varm kaffe. Fritida tilbringes med ektemannen og katten Leif (siden barna har flyttet ut av redet), og ute i naturen på hytta i Sverige.

Sofie Svensson
Veterinær


Sofie er veterinær, og startet på klinikken hos oss sommeren 2017. Hun er fra Malmö i Sverige - selv om vi oppfatter henne som svært internasjonal med alle utenlandsoppholdene hun har hatt i sin oppvekst. Sofie er uteksaminert ved NMBU, Oslo, i 2017. Hun jobber først og fremst med våre polikliniske pasienter, og synes ultralyddiagnostikk er et spennende fagfelt. Sofie er en av klinikkens gledesspredere, med stor omsorg for alle sine medarbeidere. Fritiden tilbringes med kjæresten på alle mulige slags aktiviteter. Sofie er for øyeblikket i permisjon.

Vaida Satinskiene
Veterinær


Vaida er veterinær og begynte å jobbe ved klinikken i 2015. Hun er fra Litauen, hvor hun også ble uteksaminert i 2014. Hun kom til Norge samme år. Vaida interesserer seg for tannmedisin og kirurgi. Hun er klinikkens store kunstner, og imponerer stadig sine medarbeidere med fingerferdighetene både på papir og lerret. Fritiden tilbringes med ektemann, barn, hund og katt. Vaida er for øyeblikket i permisjon.

Hanne Vassbotn
Dyrepleier


Hanne er autorisert dyrepleier. Hun er ektefødt nordlending fra Kabelvåg i Lofoten. Hanne tok sin utdannelse i Kolding, Danmark, og ble uteksaminert i 2016. Det meste av sin obligatoriske praksis utførte hun ved Hønefoss Dyrehospital, før hun tilbrakte de siste praksisperiodene ved klinikken hos oss i 2015/16. Hun brenner for alt som har med anestesi, neonatal pleie og adferd hos smådyr å gjøre. Hun er derfor godt i gang med spesialistutdanningen innen smertelindring og anestesi. Hanne er opptatt av godt internt samarbeid, og tilfører en avbalansert og kreativ energi til klinikken. Fritiden tilbringes med samboer, barn, bonusbarn og to hunder. Hanne er for øyeblikket i permisjon.