Om oss

Mo dyreklinikk AS åpnet dørene i 2004.

Vi er Mo i Ranas eneste rene smådyrsklinikk, med store trivelige lokaler, godt og moderne utstyr og godt kvalifisert personell. Teamet omfatter tre veterinærer, en senior-assistent, to dyrepleiere, en fysioterapeut og to resepsjonister.

Vårt mål er å yte vårt ytterste for hver pasient og dens eier i trygge omgivelser.

Vi investerer derfor hele tiden i videreutdanning av vårt personell, samt moderne diagnose- og behandlingsutstyr for å kunne tilby den beste behandling tilgjengelig.

Vi er ISFM sertifisert dyreklinikk, og oppfyller kravene som stilles til å være en kattevennlig klinikk med Gold Standard.

Venterom og butikk
Venterommet vårt er stort og romslig slik at hunde- og kattepasienter kan holdes adskilte. Meld deg i resepsjonen når du møter til time. Vi setter pris på at eierne har kjæledyret sitt i bånd eller bur ved ankomst. Vi har en større butikk hvor vi forhandler produkter fra Hill's, Royal Canin, Eukanuba, Vom og Oxbow. Vi selger også mange andre ulike pleie- og kjæledyreprodukter.
Undersøkelsesrom
Vi har to undersøkelsesrom som begge er innredet med heve-senke bord for å gjøre det lettere for pasientene å komme seg opp på undersøkelsesbordet. I undersøkelsesrommene foregår generelle undersøkelser og enkle polikliniske behandlinger. Dersom det må gjøres større medisinske undersøkelser som f.eks. røntgenundersøkelse eller mer, blir dette utført på et av de andre behandlingsrommene på klinikken.
Preop
Denne delen av klinikken utgjør klinikkens «hjerte», da alle utredningspasienter og innlagte pasienter undersøkes og forberedes her før videre behandling. Preop-rommet har 2 behandlingsbord, alt av generelt utstyr, separat oksygenmaskin til akuttpasienter og 2 post operative oppvåkningsbur.
Laboratorium
Vi har et godt utrustet laboratorium for blodanalyser. Ved laboratoriet analyseres også diverse urinprøver, celleutstryk og hudprøver, samt bakteriedyrkninger. For mer spesialiserte prøver benytter vi eksterne laboratorier i Tyskland, England, USA eller Oslo.
Tannbehandlingsrom
Klinikken har eget tannbehandlingsrom. Rommet er godt utstyrt med alt det som trengs for både vanlig tannrens via ultralydbehandling, og mer kompliserte tannbehandlinger. Her har vi også gassanestesimaskin med overvåkningsutstyr for de pasienter som trenger den type narkose. Vi har digital tannrøntgen som er helt avgjørende for å stille korrekte diagnoser ved tann- og munnhulesykdommer, og dermed kunne planlegge rett behandling. Et eget rom for tannbehandlinger gjør at klinikkens totale hygiene, og dermed også pasientene, ivaretas på best mulig måte.
Røntgenrom
Vi har et topp moderne røntgenrom med bly-forsterkede vegger. Klinikken er utrustet med ny digital røntgenfremkaller som muliggjør god bildekvalitet. Den gode bildekvaliteten sørger for at små detaljer blir mer synlige. Det betyr god diagnostisk sikkerhet. Røntgenapparatet er høyfrekvent som gjør at pasientene utsettes for minst mulig stråledose under røntgenfotograferingen.
Operasjonsstue
Vi har en velutstyrt og topp moderne operasjonsstue. Her utføres alt fra enkle kirurgiske rutineinngrep til mer avanserte kirurgiske inngrep som f.eks. beinkirurgi. Operasjonsstua er utstyrt med gass-anestesimaskin. Dette gir en tryggere anestesi og raskere, mer skånsom oppvåkning. Vi har komplett overvåkingsutstyr som viser oss pasientens oksygen- og CO2 nivåer, samt hjerte- og puste-frekvens, gjennom hele anestesien. Operasjonsbordet har elektrisk oppvarming for å hindre nedkjøling av pasienter under operasjoner.
«Stille rom»
Dette rommet er skjermet og adskilt fra andre rom i klinikken. Det er innredet som en liten stue, og brukes når det er behov for stillhet og ro omkring eier og pasient. Rommet er derfor allsidig i sitt bruk; alt fra fødselshjelp, EKG-målinger og til dyrets siste farvel. Man kan fra dette rommet forlate klinikken usjenert om det er behov.
Hunde- og katteoppstallingsrom
Klinikken har separate oppstallingsrom for hunder og katter som har behov for innleggelse gjennom dagen. Burene er romslige, adskilt med tette vegger, og lett å holde rene. Det er mulighet for oppvarming i alle bur. Kaniner oppstalles på eget rom uten kontakt med andre arter.
Fysioterapirom
Fysioterapirommet er stort, med avslappende atmosfære som fremmer velvære. Her er det tilgang på vanntredemølle, laser, TENS og ultralyd i tillegg til alt det klassiske behandlingsutstyret man trenger ved fysikalsk, manuell terapi. Det meste av behandlingen foregår på treningsmatter på gulvet for å ivareta pasientenes trygghet og behov. For små hunderaser er det også mulighet for kontrollert svømming.

Marte Grotnes
Veterinær


Marte er veterinær, daglig leder og hovedeier av klinikken. Hun er ekte ranværing, født og oppvokst på Mo. Marte ble uteksaminert ved University of Liverpool, England, i 2002. I 2 år arbeidet hun ved et svært hektisk smådyrhospital i Wales, før hun reiste hjem til Mo for å være med på å starte og bygge opp Mo Dyreklinikk i 2004. Marte er spesielt interessert i bløtvevskirurgi og beinkirurgi, og har derfor brukt mye av sin videreutdanning på å opparbeide seg spisskompetanse innenfor dette feltet. Av sine medarbeidere oppfattes Marte som en raus person med lekent glimt i øyet. Fritiden tilbringes til fjells eller ved sjøen sammen med ektemann, to barn og to katter.

Tone Camilla Jørgensen
Veterinær


Tone er veterinær, klinikkadministrator og medeier av klinikken. Hun er opprinnelig fra Troms og ihuga nordlending selv om hun har bodd mange år på Toten og i Oslo. Tone ble uteksaminert ved Norges Veterinærhøyskole, Oslo, i 2006. Før hun kom til Mo i 2009, hadde hun jobbet med smådyr i Sarpsborg og Alta. Hennes interessefelt omfatter generell kirurgi, tannmedisin og øyesykdommer. I 2018 startet hun den lange videreutdanningen som trengs for å kunne bli øyelyser. Tone er klinikkens organisator – om det er noe praktisk du lurer på så har hun mest sannsynlig svaret. Fritiden tilbringes med samboer, praktiske hjemmeprosjekter og fire katter.

Melinda Papp
Veterinær


Melinda er veterinær, og startet som vikar på klinikken høsten 2018. Fra høsten 2019 ble hun fast ansatt. Hun er fra Ungarn, og kom til Norge for å jobbe hos oss. Melinda ble uteksaminert som veterinær ved Szent István Universitet, Budapest, i 2009. De første årene jobbet hun i smådyrspraksis før hun gikk over i forskningens verden, som seniorforsker med vaksiner og medikamenter som fagfelt. Hun savnet likevel den kliniske delen av faget, og gikk derfor tilbake til smådyrspraksis. Melinda er spesielt interessert i indremedisin og ultralyddiagnostikk, og hun er i gang med sin videreutdanning i fagfeltet. Melinda er klinikkens perfeksjonist til fingerspissene – noe som alltid kommer pasientene til gode. Fritiden tilbringes med katten Mozart, en god bok, yoga og naturopplevelser.

Brigitta Dohnal
Senior-assistent


Brigitta – eller Brigi blant venner og kjente - har jobbet som assistent ved Mo dyreklinikk siden sommeren 2016. Hun er fra Ungarn, og kom til Norge i 2015. Hun er utdannet ved universitetet i Budapest innenfor Ungarn sitt assistent-program. Hun har jobbet som assistent under utdannelsen og etter uteksamineringen, både i Budapest og i Norge. Brigi sitt interessefelt er tannbehandling, radiologi og kaninmedisin, og hun har derfor ansvaret for tannavdelingen og røntgenavdelingen på klinikken. I tillegg har hun et brennende engasjement innen anestesi hos gnagere. Brigi er klinikkens tekniske geni, og hjelper alltid sine medarbeidere når vi kjører oss fast med diverse duppeditter. Fritiden tilbringes med venner, hamsteren Cocos Snowball, reiser til Roma/Italia, fotografering og en god film.

Tonje Mari Engen
Dyrepleier


Tonje er autorisert dyrepleier og startet på klinikken august 2019. Hun er utdannet ved NMBU i Oslo med uteksaminering i 2017. Under studiet jobbet hun deltid som assistent ved Smådyrklinikken (NMBU) og ved VeteriNærDeg (Bærum). Etter endt utdannelse jobbet hun ved Grenland dyreklinikk (Skien) fram til juli 2019, før hun satte nesa hjem til Nord-Norge. Tonje er selv fra Saltdal, og med samboer fra Mo i Rana var det naturlig å reise hjem når muligheten kom. Katten Sjans ble også med på flyttelasset. Tonjes interessefelt er adferd, rehabilitering, laboratoriearbeid og eksotiske dyr. Hun har ansvaret for klinikkens laboratorieavdeling, noe hun storkoser seg med. Tonje er vår "Petter Smart" når det kommer til praktisk problemløsning, og har generelt vanskelig for å si "nei" til stor glede for sine kollegaer. Fritiden fylles med korsang samt diverse kunst og håndverk.

Hanne Vassbotn
Dyrepleier


Hanne er autorisert dyrepleier. Hun er ektefødt nordlending fra Kabelvåg i Lofoten. Hanne tok sin utdannelse i Kolding, Danmark, og ble uteksaminert i 2016. Det meste av sin obligatoriske praksis utførte hun ved Hønefoss Dyrehospital, før hun tilbrakte de siste praksisperiodene ved klinikken hos oss i 2015/16. Etter det ble hun fast ansatt hos oss. Hanne brenner for alt som har med anestesi, smertebehandling, akuttmedisin, neonatal pleie og adferd hos smådyr å gjøre. I desember 2019 tar hun avsluttende eksamen i sin ytterligere videretutdanning innen smertelindring og anestesi. Det faller derfor naturlig at hun har ansvaret for vår operasjonsavdeling. Hanne er opptatt av godt internt samarbeid, og tilfører en avbalansert og kreativ energi til klinikken. Fritiden tilbringes med samboer, barn, bonusbarn og to hunder.

Sabine Dehof
Fysioterapeut


Sabine Dehof er klinikkens fysioterapeut, med tilleggsutdanning i osteopati. Hun er fra Tyskland, og kom til Mo i Rana i 2006 med sin ektemann. Sabine ble i 1988 uteksaminert som human fysioterapeut ved Universitet i Sao Paulo, Brasil. I 2013 ble hun uteksaminert fysioterapeut for hund og katt etter videreutdanning i Köln. Kort tid etter startet Sabine opp egen praksis hos oss. 1-2 dager i uka er hun ved klinikken hvor hun jobber med rehabilitering av pasienter med ortopediske, nevrologiske og kroniske lidelser. Sabine har alltid en hjelpende hånd klar, til alt fra praktiske assistentgjøremål til ryggstivhet hos de ansatte. Hun jobber til daglig som fysioterapeut på Helgelandssykehuset Mo i Rana. Fritiden tilbringes med ektemann og en stor hundeflokk av Sibirisk husky og Alaskan malamute.

Linn Kristiansen
Resepsjonist


Linn er vår faste resepsjonist siden januar 2017. Hun er født og oppvokst på Mo. Linn har bred utdanning og flere års erfaring fra administrasjon, kommunikasjon og salg/service-yrke. Før hun kom til oss var hun avdelingsleder ved Hennes & Mauritz, og noen vil kjenne henne igjen fra Meyergården, og som bartender på gamle Ramona. Linn er levende opptatt av kundeservice. Fra desember 2018 har hun også en bachelorgrad i administrasjon, personalledelse og HMS. Hun har stor medfølelse for sine medmennesker, og hennes dør er alltid åpen dersom en kollega skulle ha behov for en støttende skulder. Fritiden tilbringes med samboer, barn og en katt – de må likevel akseptere å dele henne med både Heimevernet og pistolklubben her på Mo.

Trine Skogvoll
Resepsjonist


Trine jobber også som resepsjonist hos oss, på deltid. Hun er født og oppvokst på Mo. Trine startet ved klinikken i et vikariat i januar 2018, og fra januar 2019 har det blitt en fast stilling. Trine har vært i salg/service-yrket i mange år, da først i butikkbransjen. Etter at hun tok fagbrev innen kontor og administrasjon har hun også jobbet både ved Driv Karriere og Moheia fysikalske med kundehåndtering og administrative oppgaver. Trine sitt milde, vennlige og smilende vesen smitter alltid over på sine omgivelser, både medarbeidere og kunder. Trine oppfattes som stødigheten selv av sine medarbeidere, og sørger for at vi alltid har varm kaffe. Fritida tilbringes med ektemannen og katten Leif (siden barna har flyttet ut av redet), og ute i naturen på hytta i Sverige.